Välkommen till Jenny Samuelsons träningslogg, Dietupplägg, råd och tankar.


Nästan sliskigt gulligt…
mars 17, 2010, 2:23 e m
Filed under: Uncategorized

Livet är en förunderlig resa och det är inte alltid stoppen på vägen är speciellt roliga. Saker händer som gör att man verkligen måste ta i och kämpa för att komma igång igen. På vissa rastställen smakar dessutom kaffet för jävligt. Nog med metaforer… Det jag försöker säga är att det inte alltid är roligt att vara människa. Vem var det som sa att det var synd om människorna? Ligger en del i det men ofta kommer detta tycka synd om från oss själva. Vi gör oss till offer för andras val utan att ta hänsyn till att vi också gjort val. Några drar det så långt att hela deras liv kretsar kring offerrollen, inget är deras fal bara alla andras. Känns det igen? Tror de flesta av oss träffat på någon som gjort sig själv till ett offer. Ja vi kan utsättas för hemska saker och ja vi kan råka ut för ohyggliga upplevelser men i de flesta fall är det hur vi hanterar saken, vilken roll vi väljer att inta, som avgör utgången. Vi väljer vem vi vill vara… Frågan som då återstår är vem vi vill vara och det kan vara nog så svårt att svara på. Jag vet att jag vill vara schysst, må bra och vara en någorlunda vettig mamma och kompis. Nä det är jag inte alla dagar men det är mitt mål. Var kommer då allt detta ifrån? Under årens lopp har det passerat en del människor med en självpåtagen offerroll förbi i mitt liv. Jag har avskytt det! Häromdagen kom jag på mig själv med att vara tjurig och nere och det var självklart alla andras fel. Det är okej, jag tror att vi alla har sådana dagar men mitt ynkande höll i sig ganska länge. Visst påverkar andra människors agerande mig men jag har fortfarande ett val och den insikten stärkte mig, fick mig att rycka upp mig och resa på mig. Livet ska vara roligt inte fullt av dynga och i mångt och mycket skapar vi dyngan själva. Jag har ett fantastiskt liv där jag jobbar med det roligaste som finns. Jag har två underbara barn och en man som jag älskar. Jag står nära min pappa och resten av min släkt och jag har några vänner som är mig trogna. Vad kan jag mer önska? Klart det vore skoj att vara miljonär och kanske skulle jag bli aningen lyckligare då eftersom jag skulle kunna resa bort till ett varmare klimat hela vintern men i längden är sådana trivialiteter utan betydelse. Det är inte synd om mig, tvärtom!

 I gymmet händer det mycket. Allt fler hittar till våra pass och våra utbildningar säljs som smör smälter i solsken. Snart kommer den första containern med nya grejer hem och det ska bli riktigt roligt att få testa nya redskap. Någon gång under slutet av sommaren ska vi samla folk till ett världsrekordförsök och innan dess väntar både Steve Maxwell och Josh Henkin.

Min lilla son som ofta omnämns här var alldeles otroligt sliskigt gullig häromdagen. Vi tittade på melodifestivalen tillsammans och han satt som fastklistrad när Jessica Andersson i sin vackra klänning gjorde entré på scenen. Pappa Olof frågade honom om han tyckte hon var vacker. Till saken här att han är djupt förälskad i en liten flicka på dagis som heter Tindra. ”Nä” svarade Samuel ”hon är inte alls lik Tindra”. Får man vara så söt?

Nu ska jag iväg och hämta barnen innan dottern ska på ridlektion. Hoppas vi ses på träning!

På återseende!


Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: