Välkommen till Jenny Samuelsons träningslogg, Dietupplägg, råd och tankar.


Spartan 300
februari 19, 2010, 8:06 f m
Filed under: Uncategorized

Förra vintern började vi med utepass, vi kallade dem för SOFT (Spartan Outdoor Fitness Training). Det var en viss känsla att ligga under mörka moln på en snöig sandstrand och göra situps. Passen låg halv sju på måndag mornar och åtta på torsdags kvällar. Det var med andra ord alltid mörkt när vi prang omkring ute i naturen och använde oss av parkbänkar, trafikhinder och annat för att träna. Jag gillade det! Det är skönt att träna utomhus. Det fanns ett par andra som höll med mig men för de allra flesta var det inte så lockande att kravla på mage i fem minusgrader (vad är det för fel på folk ;)).  När vi sedan fick vår egen lokal och hösten blev allt blötare flyttade vi in passen och döpte om dem till Spartan 300. Mycket av det vi gör inomhus är detsamma som vi gjorde utomhus. Egentligen är Spartan 300 något som skapades av dem som tränade skådespelarna inför filmen med samma namn och övningarna är begränsade och ska göras i många repetitioner. Tanken var att vi skulle följa det konceptet men så blev det inte riktigt. Det är roligt med variation och för att träningen ska vara kul behöver de allra flesta av oss just variation. Igår delades till exempel passet upp i tre delar där den första delen bestod av parövningar med gummisnodd. Låter det lätt? Inte alls! Vi började med rodd, bicepscurl och tricepspress och efter att ha kört det ett par varv sprang iv med snodd. En håller emot och den andra drar för kung och fosterland, både framlänges och baklänges. Sedan satte vi snodden under fötterna och bakom nacken och gjorde knäböj med hopp. Riktigt jobbigt men skoj! Nästa del bestod av enbart kroppsviktsbaserade övningar där vi började med sittande benpresskamp, fortsatte med växelrull (ligger bredvid varandra, en hoppar över den andra lägger sig ner och den andra hoppar över och så vidare), benpress med kompis och bendrag med kompis. Det brukar bli en väldig massa fnitter samtidigt som svetten sprutar. Den sista tredjedelen ägnade vi åt Bulgarian Training Bag och mage. Bagarna är mjuka att jobba med vilket kan vara en fördel då man är trött och koordinationen inte är den bästa. Skönt pass!

Kanske borde vi än en gång döpa om dessa pass eftersom den faktiskt inte alltid följer Spartan 300 konceptet, vad tycker ni? Eller så får de helt enkelt heta Spartan… I vilket fall som helst kommer de att förvandlas till SOFT pass bara våren kommer. Om det är fint väder kommer vi att träna utomhus istället för i gymmet. Det finns mycket roligt man kan hitta på i stadsparken eller så träffas vi i Varamon och tränar på stranden.

Imorgon ska vi får lära oss att jonglera. Jag har aldrig lyckats hålla mer än två bollar i luften samtidigt och jag betvivlar att det finns hopp för mig att klara tre men vi får väl se.

På återseende!

Olof leker med bagen i gymmet


Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: