Välkommen till Jenny Samuelsons träningslogg, Dietupplägg, råd och tankar.


Är jag en naiv idiot?
september 22, 2009, 6:31 e m
Filed under: Uncategorized

När man driver företag får man nästan räkna med att gå på en och annan nit. Det har vi gjort! Människor är alldeles för ofta oärliga och vi är uppenbarligen alldeles för godtrogna. Även de människor som man tror att man ska skapa något bra tillsammans med är mer intresserade av att sko sig själva än att bygga upp något bra. Korttänkta nötter… Är det bättre att tjäna 35 000 kronor på att lura någon eller att tjäna hundratusentals kronor på ett samarbete? Problemet är att samarbetet kräver mer jobb och kanske framförallt mer tid och det verkar de flesta inte klara av. Men, pengar är egentligen bara världsliga ting även om det kan svida rejält både i plånboken och i själen att bli lurad. I söndags uppenbarade jag något som sved betydligt mer och som fick mig helt ur balans. Jag åkte till Valdemarsvik för att hälsa på min häst som varit utlånad sedan i april. När jag kom fram till gården där hästen skulle stå fanns det inte ett spår av mitt gamla sto. Jag köpte min häst när jag var tolv år och har nu ägt henne i 24 år. Hästen är 25 år gammal och har sett sina bästa dagar. Jag har under de senaste åren haft svårt att hinna med henne så därför bestämde jag mig för att lämna bort henne på foder. Tjejen som hade henne kan bäst kategoriseras som ”white trash” men hon verkade bry sig om djur. Jag skulle dock ha litat på min magkänsla och inte lämnat min häst till henne.

Efter mycket om och men lyckades jag få tag på ett telefonnummer till den tjej som skulle ha hästen. Enligt pojkvännen till den första ”white trash” tjejen hade de lånat ut min häst till denna individ men det visade sig att de sålt hästen till henne. Stackars flicka fick chocken när jag ringde och berättade att det var jag som ägde hennes nyinköpta arab. Till min stora lättnad verkar hästen ha det bra och jag har sett kort på henne som visar en välmående tös i sommarhagen. Fy fan vilket folk det finns.

Ilska kan dock användas på ett positivt sätt. Jag har tränat som en tok både måndagen och tisdagen och dieten går skitbra. Jag har valt enkla men goda recept och även om jag kan bli lite hungrig mellan målen så är det okej eftersom det inte går mer än tre timmar mellan måltiderna.

Nä, nu ska jag titta på Idol…

På återseende!


1 kommentar so far
Lämna en kommentar

Jag tror det är en bra väg att våga lita på folk utan att vara allt för blåögd. Efter resans gång visar det sig vilka man kan lita på och det är värdefullt. De skall man vara väldigt rädd om. Den ursållningsprocessen kommer man nog inte undan men man får nog vara medveten om att det är en del av vägen. Vågar man inte lita på folk så kommer man missa många värdefulla kontakter som visar sig hålla över tid. Gäller att våga bränna sig och misslyckas annars missar man nog ännu mer.

Kommentar av biodlarn
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: